Vår

Attention Sollentuna/Väsby är på gång igen efter ett lite lugnare 2017.

Aktiviteterna under året kommer att bli många. Cafékvällarna och träffar för föräldrar till vuxna barn är redan igång likaså familjeaktiviteterna.

Ett led i att vi kan planera på ett annat sätt och ha en bättre kontinuitet på våra aktiviteter är att vi nu har tillgång till Sollentuna kommuns Ture träfflokal, vilket vi är mycket glada för. Lokalen består av ett antal olika mötesrum och tv-rum samt ett stort fint modernt kök. Vi har tillgång till lokalen varje tisdag. Konceptet ingår i Sollentuna kommuns projekt ”Allaktivitetshus”, där vi även kommer ha aktiviteter tillsammans med andra ideella föreningar i kommunen i den mån det är möjligt.

Vi har två intresseförfrågningar ute. En som rör en schackgrupp i Upplands-Väsby och en som gäller en motorik-, dans- och lekgrupp i Kärrdalsskolans idrottssal för barn i åldern 3-12 år efter påsklovet.

I slutet av april kommer vi ha en helgdag för mor- och farföräldrar samt andra berörda anhöriga tillsammans med Täby med omnejd. De blir ofta en bortglömd grupp. Troligtvis blir det söndagen den 29 april, men lokalen är ännu inte helt spikad.

Vi har introducerat Riksförbundet Attentions Projektet ”Idrott för alla” för Sollentuna kommuns politiker och tjänstemän vilket har resulterat i att Sollentuna kommun numera är med i projektet. Läs gärna mer om projektet och se filmerna på riksförbundet Attentions hemsida http://attention.se/idrottforalla/ samt sprid vidare till fritidshem, ungdomsgårdar och idrottsklubbar.
Vi har även uppvaktat Upplands-Väsbys politiker.

NPF-forum går av stapeln i Kista den 3-4 maj i år. Sprid gärna informationen vidare. På länken här läser du mer om dagarna och hur man anmäler sig http://attention.se/npf/npfforum2018/

Det sista för den här gången är att vi som vanligt att stå med ett informationsbord på Nationaldagen den 6 juni i Edsbergsparken så hoppas att vi träffas där.

På återseende!  Hälsar Jonna Svensson för Styrelsen Attention Sollentuna/Väsby

Aktuella planerade datum

Cafékvällar på Ture: 6 februari, 6 mars, 3 april, 15 maj, 5 juni, 4 september, 2 oktober, 6 november och 4 december kl. 18.30 på Ture.

Träffar föräldrar vuxna barn: 30 januari, 27 februari, 10 april och 8 maj kl. 18.30 på Ture. Den 10;onde kommer anhörigkonsulent från Sollentuna kommun och berättar om sin verksamhet.

Årsmöte 2018: 27 mars kl. 18.30 på Ture.

Familjeaktiviteter: Jumpyard (april), Tom tits (början av juni), grillning (mitten av juni), bowling (oktober) och julpyssel (december).

Tacokväll för unga vuxna/vuxna: 24 april kl. 17.30 på Ture

180224